Siapa Saya .

Foto saya

Hi. My name is Nina. I work from home ,doing MLM in health-foods . This is secondary to my main mission , which is to make people understand the wonderful role of the human body in sustaining health.

Rabu, 17 Ogos 2016

VISITING THE SICK :

THE PROPHETS GUIDANCE ON TREATING  THE SICK BY ENCOURAGING THEM AND STRENGTHENING THEIR RESOLVE


Ibn Majah narrated tha Abu Sai'd Al-Khudri R.A said,The Messenger of Allah S.A.W said :


"When you visit a sick person ,say good words to him ,for the sake of Allah for although that does not prevent any harm,it still brings relief o the patient's heart" Al-Tirmidhi also narrated the Hadith

This Hadith contains one of the most honorable remedies , that is, relieving the anxiety of the sick with some good words that will enhance his resolve and strength.In this case,the inner energy wold be elevated and would help the body against the disease,which is the best doctor could wish for.
Relieving the anxiety of the sick person and bringing relief to his heart has a surprisingly good effect in curing the body and lessening the effects of an ailment.it will also bring strength to the heart and he soul of the sick person,further encouraging the body to fight the disease.People have witnessed the sick feel refreshed and energized in the company of those they like and respect when they visit them.This is one of the benefits gained from visiting the sick,which carries four types of benefits : for the sick person,the visitor,the sick person's family and he general public.
We mentioned before that the Prophet S.A.W used to ask the sick about what they complain from and how they felt.He would also ask them about what they had a taste for and would place his hand on the forehead,or even on the chest,asking Allah to bring about whatever benefits them in their condition.Sometimes,the Prophet S.A.W would perform ablution and then pour the water he used on the sick person.Sometimes ,the Prophet S.A.W would say to the sick person:

"it is alright .You will be purified(cured) ,Allah willing'
This indeed ,is the kindest way to treat the sick when visiting them.

ETIQUETTE OF VISITING THE SICK ; JILL BOLTE from her book " STROKE OF INSIGHT"

WHAT TO DO /SAY ....HOW TO BEHAVE WHEN VISITING A 'COMA' PATIENT ( for that matter, any other ailing being)

The notes below is written by Jill Bolte who went into comma from a massive brain haemorrhage.                    

FORTY THINGS I NEEDED THE MOST   

  • I am not stupid.I am wounded. Please RESPECT me.
  • Come close,speak SLOWLY,and enunciate CLEARLY
  • REPEAT yourself-assume I know nothing,and start from the beginning, OVER and OVER
  • Be as PATIENT with me the 29th time you teach me something, as you were the first
  • Approach me with an OPEN HEART and SLOW YOUR ENERGY DOWN.Take your time.
  • Be aware of what your BODY LANGUAGE and FACIAL EXPRESSIONS are communicating to me.
  • Make EYE CONTACT with me.I am in here.Come FIND ME. Encourage me.
  • Please DON'T RAISE YOUR VOICE.
  • Touch me appropriately and CONNECT with me.
  • Honour the HEALING POWER OF SLEEP.
  • Protect my energy.NO talk radio,TV or nervous visitors.!Keep visitation BRIEF(5 minutes)
  • STIMULATE my brain when i have energy to learn something new,BUT know that a small amount may wear me out quickly.
  • Use age appropriate(toddler)educational toys and books to teach me.
  • Intoduce me to the world KINESTHETICALLY.Let me feel everything.I am an INFANT again'
  • Teach me with monkey-see,monkey do behaviour.
  • Trust what i'm trying-just not with your skill level or on your schedule.
  • Ask me multiple choice questions. AVOID yes/no questions.
  • ASK me questions with specific answers .Allow me time to hunt  for answers.
  • Do not asses my cognitive ability by how fast i can think.
  • Handle me gently as you would handle a NEWBORN.
  • Speak to me DIRECTLY. Not about me to others.
  • CHEER me on.Expect to recover ,completely,even it takes 20 years!
  • Trust that my brain can continue to learn.
  • Break all actions down to smaller steps of actions.
  • Look for what obstacles prevent me  from succeeding on a task.
  • Clarify for me what the next level or step is so i know what i am working toward.
  • Remember that i have to be proficient at one level of function before i can move on to the next level.
  • Celebrate all of my life little successes.They inspire me.
  • Please don't finish my sentences for me or fill in words i can't find.i need to work my brain.
  • If i can't find an old file,make it a point to create a new one.
  • i may want you to think i understand  more than i really do.
  • Focus on what I CAN DO rather than bemoan what i cannot do.
  • Introduce me to my old life.Don't assume that because i cannot play like i used to play that i wont continue  to enjoy music or an instrument,etc.
  • Remember that in the absence  of some functions ,i have gained other abilities.
  • keep me familiar with my family,friends ,and loving support.Build collage wall of cards and photos that i can see.Label them so i can review them.
  • Call in the troops! Create a HEALING TEAM  for me.Send word out to everyone so hey can send me love.Keep them abreast of my condition and ask them to do specific things to support me-like visualize me being able to swallow with ease or rocking my body up into a sitting position.
  • LOVE me for who i am today.Don't hold me to being the person i was before . i have a different brain now .
  • Show me old video footage of me doing things to remind me about how i spoke ,walked,an gestured.
  • Remember that my medications probably make me feel tired ,as well as mask my ability to know what it feels like to be me.

KEKENDURAN

Bismillah .

" BEAUTY IS SKIN DEEP  "
Rata2 kita manusia ni terlalu 'obsessed' dengan result / hasil / effect / symptoms / luaran . Sebabtu mak bapak jadi crazy bila anak dapat kedudukkan nombor 20 dalam kelas !

OR



People berpuasa sebelum pergi jumpa doktor nak check gula ....dan ambil drugs untuk dapatkan bacaan yang cantik di alat monitoring tekanan darah .....

OR Tepek tepek foundation make up dimuka supaya nampak cantik , berseri , mancung ...

OR guna kolagen untuk hilangkan kedut di dahi dan mana2 bahagian kulit supaya kulit ( luaran) nampak licin dan tak mengerutu atau kendur .
 
Kolagen diinjek kepada dahi

All my life sebelum Vitaking dijual oleh Shuanghor , saya mati mati ingatkan kolagen adalah sesuatu yang digilakan oleh wanita2 yang gemarkan kecantikkan sangat2 ...( nak guna perkataan 'taksub' tak baik pulak ) . Tak heranlah kalau ada ramai lagi yang sejahil saya sehubung dengan kepentingan dan watak kolagen didalam kesihatan optima seseorang , sebab seringkali ia di kaitkan dengan kecantikkan kulit oleh media dan dunia pengiklanan. Maka itu , saya tak pernah pay attention pasal bende ni sebab kecantikkan ni bukan keutamaan saya ......maaf kata , saya tak pernah ada beauty-care routine ( ni bukan sesuatu yang patut dibanggakan ) .

Anyway , sewaktu Vitaking mula2 dikenalkan kepada kami Shuanghoreans suatu pembentangan terperinci di buat oleh salah seorang leaders . Hari itu barulah saya tahu cerita sebenar tentang kolagen - apa dia dan perananya dialam tubuh manusia dan barulah saya sedari yang ia bukan penting hanya kepada wanita yang gemarkan nak cantik sahaja. Malah ia diperlukan oleh ramai orang :

  • terutama sekali yang dah berumur lebih daripada 40 tahun 
  • yang baru lepas operation 
  • yang tercedera dalam kemalangan
  • sakit lutut dan sendi2 
  • masaalah mata
  • sakit belakang 
  • slipped disc
  • sakit jantung 
  • osteoarthritis
Ketahui yang kulit kendur dan mengerutu adalah paparan organ dalaman kita . Kendur kulit maknanya kendur ginjal , kendur hati , kendur jantung .......dan segar kulit ( segar yang asli ya ....bukan dinampakkan segar dengan bahan2 tempek2 keatas kulit ) ,  segarlah dalaman jua insyaallah . On the same note jika kerap menghidap ulcer dimulut , bisul dan jerawat di kulit , kelemumur dikepala , bau busuk badan dan mulut , kusam kulit semuanya boleh memberi serba sedikit gambaran tentang kesihatan keseluruhan .

Berbalik kepada kolagen . Apakah sebenarnya kolagen ni ?
Kolagen merupakan bentuk protin yang terbanyak didalam badan manusia dan ia lah bahan yang memegang bentuk tubuh badan keseluruhanya . Ia terdapat didalam tulang , otot , kulit dan rawan dimana ia menjadi perancah yang meyokong agar tubuh kita tegap dan kukuh. Kolagen juga memainkan peranan dalam proses penggantian sel2 lama dengan yang baru . Ia juga menjadi pelindung kepada sestengah organ halus seperti buah pinggang . Penghasilanya akan menurun semakin umur meningkat dan akan menyebabkan kekenduran dan melemahkan tulang rawan pada sendi sendi.

Badan manusia memang sedia menghasilkan kolagen , namun ia akan lama kelamaan jadi kekurangan atas faktor umur , penededahan kepada cahaya ulta-violet, rokok , penggunaan gula yang banyak  dan keadaan sekitar ataupun masaalah kesihatan.

Aras kolagen memang pastinya akan menurun dengan sendirinya dan tiada jalan untuk menghalang proses ini . Namun demikian tindakan boleh diambil untuk mengurangkan faktor selain dari umur yang tersebut diatas dan juga tindakkan boleh diambil untuk melindung kolagen supaya kulit, tulang , otot dan sendi2 sihat dan tahan lebih lama. Personally saya sarankan senaman setiap hari kerana bersenam terbukti boleh mnggiatkan penghasilan kolagen dan of course wajib jaga HABIT HIDUP SIHAT dan untuk yang lebih serious nak maintain lama you should  take Vitaking .





Selasa, 16 Ogos 2016

A SUPERB TESTIMONI ON SHUANGHOR PRODUCTS

Sharing dari WA group diamond Puan Norliza Hussein.
Salam semua..maaf lambat share ‪#‎testimoni‬ kawan syahim
alkisahnya,Haidir nie kawan syahim.(26 tahun) .boleh consider dia kuat bersukan..jadi rupa kelihatan sangat tegap dan sehat sebelum berkahwin......bila dah ade commitment kerja yg banyak,selalu outstation,makan minum pun tak terjaga..banyak makan fast food,makan di luar,, badan dia pun makin naik dan membesar yang tidak seimbang..
sampailah kami berjumpa semula bulan 8 tahun lepas,nampak dia sangat tak sehat,kulit dia nmpak kekuningan,mata pun sama,muka dia bulat macam belon,kire memang pelik rupa dia..bukan macam orang naik berat,rupa dia macam banyak sangat angin,very puffy..bila tanya dia pun tak tahu kenapa..
2 3 bulan seterusnya,nampak post isteri dia di facebook,bawak kawan syahim nie keluar masuk hospital..yang sangat teperanjat badan dia dah susut,tapi kulit badan dia dah bertukar gelap sgt..bukan gelap macam kene matahari,dia jadi gelap kelabu yang tak sehat,mata makin kekuningan..
Syahim bukanla pandai sangat nak promote produk ‪#‎shuanghor‬ nie but i have to do something..at least lepas share pasal product n pasal kesihatan nie,dia taknak ikot,kita dah lepas tanggungjwb..
Dia pun agree utk dtg berjumpa dgn saya dan mak mertua yg tercinta,kak Lliza..bile dtg jumpa,kami sgt2 terkejot:
*badan dia makin gelap
*badan dia berkudis kudis penuh satu badan
*dah seminggu tak buang air besar
*buat kerja di on-site susah nak berpeluh
*bile berpeluh sikit,abis satu badan rase gatal..smpai sanggup balik rumah nak mandi..kate dia smpai dia anggap peluh tue mcm acid
*bilirubin dah sampai 400~500 😨😨😨
*semua doctor tak dpt diagnosis penyakit dia
*dah mcm2 jenis ubat dan tradisional rawatan dah pergi..smpai ahli keluarga dia ingat buatan org
*doctor suruh refer ke pakar hati,utk buat pemeriksaan kanser
jadi lepas bagi penerangan dekat dia,dia agree utk amik ‪#‎yk2‬ dan ‪#‎Teh_luchun‬
*dlm masa 4 hari selepas habis yk2,dia terus check bilirubin..dah turun kepada 300++
*berak dan kentut dah kerap,busuk sangat
*dah start peluh
*kulit menjadi lebih gatal
kene explain dekat dia effect selepas amik high dos nie..konsep dia reversal..paling best dia cakap paling banyak turun ‪#‎bilirubin‬ dulu pun 10++ je mase makan ubat traditional..jadi dia lebih percaya dengan ‪#‎product‬ -shuanghor(dgn izinNya)
dia repeat lagi sekotak yk2 dan luchun setiap bulan..smpai bulan ketiga,
*bilirubin dia kurang drpd 10
*gatal dah takde
*kudis kudis dah kering
*kulit makin cerah spt kulit asal dia
*buang air kecil dan besar macam biasa
*berpeluh mcm biasa
*bdn makin susut,kira nampak sgt sihat
*paling best dia ckp dia boleh bermain dgn anak dia spt biasa sbb sebelum nie dia takot kudis dia terkena dekat anak dia
*dia tak jadi buat pemeriksaan kanser hati 😁😁😁




YUNGKIEN GANODERMA 2

TEH LUCHUN
Nina 0123808960

Isnin, 15 Ogos 2016

Lingzhi Bukan Sebarang Lingzhi .

Bismillah .

Dah selalu benar orang2 tanya kenapa Lingzhi Shuanghor mahal daripada Lingzhi lain2 yang ada dipasaran , apa kelebihanya dan macam2 lagi  . Kebelakangan ni ada seorang hamba Allah ni yang menghidap penyakit "muscular dystrophy"  tak henti2 tanya tentang cendawan ajaib ni . Dia ni mulanya tanya soalan yang simple mengenai Lingzhi secara 'am beberapa bulan lepas .  Dah sakit selama empat belas tahun dan sekarang ni pakai kerusi roda , pada umur tiga-puluh lima tahun . Beliau bukan orang tempatan dan tak tinggal disini pun , nun jauh di Pakistan . Eversince then perbincangan dah melarat sampai ke topik2 yang berkait seperti auto-immune disorder , immunity  dan yang terbaru ni Lingzhi DXN . Dalam dia mencari2 Lingzhi dinegaranya , rupanya dia terjumpa dengan orang DXN disana. Sikitlah punya excited dah jumpa cendawan ajaib ni (made in Malaysia) didalam bandarnya sendiri , terjawablah persoalanya macamana nak beli dari saya yang duduk di Malaysia . Alhamdulillah , rasa lega untuknya sebab dah berbulan2 dia nak cuba sangat . Ingatkan dah okaylah sebab yang dicari2 dah ada depan mata . Rupanya belum.! Dia tanya kenapa Lingzhi Shuanghor lebih mahal , dan mana satu lebih superior . Bab nak jawab soalan membanding2 ni yang agak tak berapa enak nak jawab ... Dia insisted , dan bila katanya dia nak tau demi untuk kesihatan badan dia bla bla bla ....Saya mulanya memilih untuk berkongsi sebab musabab dari diri saya sendiri sahaja , walaupun nampak kecik namun amat penting bagi saya. 

Pertama sekali , saya tidak membuat sesuatu pilihan berdasarkan kemurahanya mahupun mengikut sentimen bangsa . Pada saya memandangkan produk yang saya nak sebarkan ni bakal masuk kedalam perut orang , saya harus pastikan ia seselamat yang mungkin . Personally , kriteria yang saya suka guna untuk keselamatan ialah wanita hamil .......maknanya jika sesuatu produk tu adalah selamat dimakan oleh wanita hamil , cukuplah syarat bagi saya . Sehingga kini saya tak jumpa lagi lingzi selain Lingzhi Shuanghor yang boleh dimakan tanpa was was keselamtanya , hatta wanita hamil dan bayi pun boleh mengambilnya tanpa risiko .


 Jia Hor Lingzhi


Yungkien Ganoderma
Yungkien Ganoderma 2
Jom kita intai dari sudut fakta-fakta pulak . Pemprosesan lingzhi (reishi / ganoderma) Shuanghor adalah kaedah ' double-boiling' yang melibatkan suhu amat tinggi untuk membolehkan komponen2 utamanya seperti triterpenoids diguns oleh badan .  Kaedah double boiling ni adalah satu proses yang tinggi-kos diman ia memerlukan teknologi canggih .

Dan yang lebih menarik ialah Yungkien Ganoderma  dianugerahkan dengan Akreditasi Akta Makanan Kesihatan oleh negara Taiwan untuk penyelarasan imuniti dan juga untuk penjagaan kesihatan hati .


SIJIL AKREDITASI MAKANAN KESIHATAN


Yung Kien Ganoderma mendapat Akreditasi Makanan Kesihatan #A00003, pengiktirafan ini adalah sah dari 24hb Julai 2010 sehingga 24hb Julai 2020. Keberkesanannya terhadap kesihatan ialah seperti berikut:
  1. Mengikut keputusan kajian ke atas binatang dan ujian di luar badan:
    1. Dapat mempergiatkan penghasilan antibodi.
    2. Dapat mempergiatkan kuasa penambahan sel-sel imuniti.
    3. Dapat menyelaraskan fungsi sel-T.
    4. Dapat mengaktifkan sel pembunuh semula jadi.
    5. Dapat mempergiatkan keaktifan fagosit.

  2. Mengikut keputusan kajian ke atas binatang, ia berkesan untuk merawat kecederaan limpa dan hati tikus yang disebabkan oleh Karbon Tetraklorida:
    1. Dapat menurunkan serum GOT dan GPT.
    2. Dapat menambahkan kandungan protein dalam hati.