Jumaat, 8 September 2017

SHARING YANG BERKESAN

SHARING YANG BERKESAN
****************************
Sabtu 8.42am ,9/9/17

Awal pagi tadi seorang ibu muda call dari wad sebuah hospital swasta , sedang dia jaga anaknya yg berada dalam pantaun doktor pakar. Dengan suara yg excited , dia macam tak percaya katanya macamana ada seseorang( visitor anaknya) yg boleh percaya bila dia cerita pasal #lactoberry , padahal dia takde ilmu atau info sangat pasal produk tersebut & takde niat nak jual barang pun ( jauh sekali). Semata2 membuat saranan bila visitor tu nampak risau dengan masaalah anaknya yg kerap kene #tonsiltis. Siibu muda ni mulalah cerita sambil di soal-jawab mengenai titik permulaan berkenalan dengan produk SH dan sebagainya. Penghujungnya visitor tu kata nak order 2 kotak lactoberry !  " Ehh ..  😗 saya bukan nak jual !"
 Anyway , disebabkan sharingnya tadi authentic dan original  .....datang DARI HATI ( bila terasa & memahami  keluhan seorang ibu mengenai anaknya juga ), maka yang mendengar dan menerima pun dari HATI. Maka tak heran terdapat ramai prospek yang membeli sebelum mendapat pencerahan terperinchi mengenai produk mahupun syarikat. Mereka membeli atas dasar kepercayaan dan yakin dengan yang berkongsi tadi.
So sangatlah penting kita bina diri sendiri .Sebab org membeli pakai emosi dulu , fakta tu....hmmmm....ofkos penting juga nanti🤔

" FACTS TELL & STORIES SELL"

Khamis, 31 Ogos 2017

OPEN WOUND

31/8/17
9.40pm on the eve of 'eidul adha

Bismillah .Malam ni nak share pasal #testimoni open-wound sbb smalam ada org takut nak bagi lingzhi pada pesakit yg wound yg jenis ternganga ...ye takut vertigo reaction. Sharing ni saya buat dengan harapan ia memberi keyakinan dan dicontohi utk kes kes luka tahap kritikal .

🌼 Beberapa tahun dulu ada seorang kanak2 lelaki berumur 10 tahun ,yg telah cedera parah teruk dilanggar kereta. Tulang rusuk dua batang patah, tulang paha sehingga sepanjang kaki kiri patah pada dua bahagian ,berbulan dia didalm wad selepas keluar ICU. Masa saya jumpa dia,  bukan sahaja kakinya disimen dari pangkal peha hingga ke buku lali , ditambah pula beberapa skrew terpacak pada kakinya . Memang tak berjalan .  Alhamdulillah doktor pakar tak begitu risau tentang no semua. Mereka yakin akan tanggung beres walaupun makan masa. Namun pakar kata buku lali yg remuk teruk dimana isi daging terdedah , tak boleh nak buat apa2 selain dari biar pulih sendiri. Dijngka akan masa paling kurang  6 bulan  , itupun bila dah pulih nanti kanak2 tu tak akan berjalan normal. Satu berita yg nyayat hati sbb budak no aktif dalam mewakili sukan sekolah.

Mak dia setuju bagi 6ykganoderma , 12pollen , 3peket , 3 peket protein , 3 peket vitaking setiap hari. Dalam tempuh masa tak melebihi sebulan kanak2 dah berjalan laju macam biasa. Dan 'open wound tadi dah mengering . Beberapa bulan berikutnya dia dah masuk semula school team .... Saya sendiri ternganga bila diberkati kanak2 tadi dipadang masa saya nak pantau progressnya. .....⛹️⛹️⛹️⛹️

Rabu, 30 Ogos 2017

KESEDIHAN PASA YAUMUL ARAFAH

31/8/17
Yaumul 'Arafah 1438H
Bismillah.

Pagi ni saya di hubungi berbilangkali sejak awal tadi , suara cemas seorang ibu yg anak bujangnya sedang parah dalam ICU , selepas kemalangan jalan raya beberapa hari lalu. Mula2 dia kata nak bagi pollen shj , kejap lagi  dia ubah fikiran nak bagi pollen+ protein + lacto. Akhirnya tadi dia decide nak bagi protein + lacto . Dia sendiri merupakan pengguna tegar produk Shuanghor , tapi bila menghadapi situasi segenting demikian memang tak heran kita akan jadi tak keruan . Subhanallah. Lingzhi takde didalam ketiga2 pekej pilihanya.
Padahal lingzhi tetap top-of-the-list in any scenario , lepastu baru comes whatever products yg compliment it. Hatta jika orang nak makan semata2 satu product jer it would be lingzhi or any of the lingzhi-laden products like teh Luchun atau CEO coffee.
Dia takuti jika mangsa tadi akan dapat vertigo reactions .So dia nak bagi yg ringan2 je.
Hopefully she would soon realise & appreciate the fact that lebih kritikal  keadaan seseorang , lebih lah perlu ia cepat dibagi lingzhi supaya lebih cepat segala damages di baik pulih.

Didoakan ibu ni tenang, tabah dan sabar menghadapi cabaranya. Dan semoga anaknya segera pulih . Aminn

Rabu, 31 Mei 2017

Berbuka dimasjid

Bismillah.
Dulu dulu kitorang selalu berbuka di masjid . Seronok sangat dengan suasana  Ramadhan bila beramai2 makan bersama ..Semalam for the first time in more than twenty years saya diberi peluang untuk nikmati semula nostalgia lama ni. Alhamdulillah syukurnya. Yang bestnya bukan hanya.ia percuma dan lazzat tapi juga.berkat ,maklumlah ia adalah.dari sumbangan para dermawan - 'win - win situation' gitu dimana yang makan dapat kerbakatanya dan yang memberi pun lebih lebih lagi lah.

Kami tiba awal dimasjid yang.berkaitan , memang sengaja datang awal untuk elakkan kesesakan di parking.area dan berebut tempat di dalam masjid waktu dekat berbuka nanti.  Kita chup tempat.di dulang yang kita.suka , takut tak dapat makan nanti .....hihi...

Berbuka dengan kurma dan manisan ..Alhamdulillah dapat kuih koleh kacang , kuih cendol dan karipap..Sure enough semua sedap.

Then berhenti untuk.solat magrib berjemaah. Short and sweet. Then back to our talam yang menanti . Makan berdulang yang.begitu.digalakkan didalam as - Sunnah dah lama kita tak amalkan . Sayang kan.....ada yang rasa its unhygienic lagi .Walhal ia menjimatkan, mengeratkan silaturrahim dan menjimatkan tenaga , air dan sabun .Yang paling penting ia adalah kegemaran nabi kesayangam kita , the best model ever.

Lauk : ikan sambal , sup sayur , tempeh goreng dan sambal belacan . Simple , healthy and just nice untuk tekak orang yang berpuasa . Ada protein , ada carbohydrate.dan ada veggie . Setiap set ada air kosong , dan kita.boleh.refill sendiri.air panas atau pun air sejuk as you like. Tapi kami pilih the air kosong. Bagusnya makan macamni perut cepat kenyang . 

Lepastu , a short tazkirah session ,  isyak time, followed by tarawikh. Ada yang pilih lapan rakaat dan ada pula 20+++.   Lapar balik lepas tu ehh ? Jangan risau ada moreh lagi..Balik rumah tak payah pikir pasal masak masak... boleh sambung beribadat dirumah .

Optimise your Ramadhan okay

Selasa, 30 Mei 2017

Ramadhan Day 4 : rules broken

Bismillah....
Semalam saya terpaksa.berbuka dengan burger yang sangat sangat gemuk . Bukan pasal.saya suka burger tapi masa tu azan dah dilaungkan dan itu.sahaja.didepan mata. Sedap jugakk.....😬

2nd crime ialah.saya.makan.terlebih.kenyang ...dengan friesnya lagi . Masa melantak memang tak ingat.dunia kan....dah lepas tu barulah rasa sangat.tak selesa . Tak patut diulang pe'el tak senonoh.macamni.  Ideally kalau.dah terlajak camni elok consume 10 peket Lactoberry.dan sepeket Jiahor fibre selepas tu.

Kenapa Lactoberry & Jiahor Fibre?

Gabungan kedua- dua produk ni di gelar set penjagaan usus  dimana probiotic Lactoberry dapat mencipta suatu suasana  sempurna untuk pembiakkan dan percambahan koloni.bakteria.baik didalam gastro-usus kita sementara Jiahor Fibre pula membantu melancarkan pergerakkan bahan makanan / hadaman didalam usus kita bermula.daripada espphagus , perut, usus.besar.usus kecik sehinggalaj ke dubur.  Pebila kedua dua aktiviti ni dapat berjalan secara seiring hasilnya ialah segala masaalah yang berkaitan dengan usus.akan.ditanggung beres termasuklah sembelit , cirit .gastrik, GERD , hulu hati , badan banyak angin dan macam macam lagi.

PS ; Tahukah anda kebanyakkan penyakit berpunca daripada sindrom usus bocor ?

Pulak.tu takde satu penawar pun.yang ada sebab tengah musafir . Huhu...alasan .Pernah saya.bermusafir dengan.seorang.downline akantapi dia bawak semua.bekalanya ....lingzhi ,pollen, CEO -coffee , teh luchun .....
Boleh jer kalau ada jadual pengambilan produk sebenarnya. ..

Contohnya :
pagi sebelum sahur 6 yungkieganoderma + 12pollen
Segelas protein+ lacto+ fibre
Secawan kopi + tehuchun
After sahur segelas apple cider vinegar + honey

Petang around buka puasa ulangi.seperti.diatas
Lepas.terawih.sehingga the.rest.of.the night minum banyak liquids supaya siang esok tak dehydrated.

Sahur pagi tadi saya minum kopi ceo bergula  dan 3 biji kurma medjoul .Lepas tu baru makan nasi.sikit.with.rendang buat alas perut jer , then air kosong.and a few grapes.Alhamdulillah.

Lets eat better ............