Siapa Saya .

Foto saya

Hi. My name is Nina. I work from home ,doing MLM in health-foods . This is secondary to my main mission , which is to make people understand the wonderful role of the human body in sustaining health.

Sabtu, 3 Disember 2016

TESTIMONI DARI SIVA

Bismillah .
4hb Disember 2016 Ahad 9.01 am
4 Rabiul Awwal 1438H

Pagi ni Siva share testimoni tentang dirinya lagi. Terimakasih ye Sivakumar Silva... "Selamat pagi, salam sejahtera kepada madam Nina, dan semua warga SH🙏🏼 Saya Siva pada hari ini hendak share mengenai diri sendiri yang masih satu lagi share yang masih saya belum share dan hendak share pada hari ini, kerana akibat Resdung yang pada mulanya saya munkin tidak sedari sebelum ini, pada tahun 2012 kalau tak silap saya, saya menghadapi pendarahan keluar dari mulut saya apabila saya berludah terutama sewaktu awal pagi, dan kerap berlaku pada waktu malam, darah pekat keluar dari mulut saya tanpa berhenti. Saya dengan tidak sengaja menyangkakan kemungkinan diri saya telah diserang oleh kansel apabila menghadapi keadaan begini.... 😌😌 Saya pergi mendapatkan rawatan ke Hospital Kerajaan di JohorBahru pada masa itu, doktor mengambil x'ray pada bahagian kerongkong saya, dan mengesahkan saya dijankiti Tibi... 😔😔 Sebenarnya saya tidak berpuas hati dengan apa yang doktor bagitau itu kerana saya bukan penghisap rokok, dan saya rasa tidak munkin saya menghidapi Tibi, seperti yang doktor sahkan. saya ke specialist centre KPJ Johor untuk sekali lagi untuk membuat pemeriksaan supaya adakah yang diri saya, benar-benar sah ada Tibi.... Kepada semua warga SH saya disini berpendapat, bahawa adalah juga lebih baik jika kita buat pemeriksaan di dua, tiga tempat supaya kita yang disahkan dihidapi penyakit serious melakukan pemeriksaan jugak untuk memastikan bahawa adakah benar apa yang telah disahkan pada diri kita, sebenarnya apa yang berlaku pada diri saya yang terjadi pendarahan pada mulut saya adalah kerana Resdung, setelah diperiksa oleh Doktor Specialist memberitahu bahawa didalam ruang rongga hidung saya ada ketumbuhan isi, dimana keadaan ini menyebabkan darah keluar ke mulut, saya diberi masa oleh doktor untuk melakukan pembedahan yang memerlukan belanjawan sebanyak RM5000 saya pada masa itu hanya satu sahaja pemikiran saya bahawa saya banyak mendengar kebaikan dari product kita SH yang boleh membantu untuk semua jenis masalah begini saya mula mengambil lingzi, polen, protin dan saya jugak mengamalkan Greenzi disapu pada bahagian dalam rongga hidung saya setiap malam sebelum tidur dan keseluruhan muka, upline saya pada masa itu encik Nor Azam dari pasir gudang banyak membantu saya dengan nasihat dan beri keyakinan sehingga saya pulih dan sehingga ke hari ini saya masih mengamalkan product SH dari ceo coffee, Lactoberry, Nutrihealth dan Greenzi setiap masa, semasa saya ada pendarahan pada mulut kerana ketumbuhan akibat Resdung, saya mengambil 10 lingzi dan 20 polen pada permulaan dan bertambah -tambah dos saya ke 20dan seterusnya sehingga saya pulih dengan sempurna, Amat berbangga dan bersyukur dengan product SH kita, marilah kita sama-sama mengamalkan product kita sepanjang hidup kita😘

Khamis, 24 November 2016

TESTIMONI PUNGGUNG BERLUBANG

Jumaat 11/25/2016 2.05 am .


Bismillah .

Assalamualaikumn dear Health-Lovers 🌹,

Dah setengah tahun saya tak update disini . Harini nak share pasal an amazing testimony . Pesakit ni bukan baru kenal . Malah ada lebih dari sepuluh tahun kot , tapi bukan kenal personally . Dia merupakan ayah kepada seorang downline / pengguna setia sekian lama . Malah pernah nampak abang ni ( berumur 64 tahun) beberapa kali sahaja , masa saya bertemu anaknya tadi . Seingat saya , beliau seorang yang sentiasa  bergerak aktif dalam menjalan kehidupan harianya - rajin bertanam , berkemas rumah dan ada juga ternampak beliau main bola dipadang depan rumahnya. Bebas dari penyakit , seperti isteri dan tiga orang anaknya yang berumur lingkungan late 20's - 30an . Agak pelik bila dapat tahu beliau warded di hospital Kajang baru ni.


Ceritanya ......

Selama ni Abang ni sekali sekala akan dapat bisul , lupa nak tanya dibahagian mana badan . Anyway dua bulan lepas sebiji  bisul tumbuh dipunggung kananya . Seperti biasa dia buat tak tahu je lah , expecting bende tu akan hilang / pecah sendiri . Masaalahnya bisul ni takde mata pulak . Kalau ada matanya senang je.....lama lama akan pecah ikut situ kan . Tunggu punya tunggu bisul tu jadi besar mengening sehingga tuan badan dah tak tahan menanggung sakitnya . Akhirnya beliau dibawa ke hospital dimana doltor buat pembedahn sikit . Sementara disana didapati beliau diabetik dan paras gula dalam darahnya mencemaskan ......tak tahu sejak bila kencing manis dah wujud , sebab beliau mati mati ingat kesihatanya okay sangat . Nak jadikan cerita , bila doktor bedah mula mengorek tempat yang terlibat tadi , didapati terlalu besar kawasan yang terlibat .......kata anaknya lubang tu besar macam mangkuk yang dalam . Terlalu besar dan dah merebak ketulang sehingga tidak boleh buat satu kali bedah , ketika itu doktor kata mungkin perlu buat lagi sekali lagi untuk habiskan kerja mengorek tadi dan lagi satu kali pembedahan untuk menampal lubang tu mengguna daging peha pulak. Dengar pun ngeri ....bayangkan apa risikonya bila peha pesakit kencing manis dikorek kelak .

Dengar cerita dari isiterinya setiap kali di cuci dan divakuum abang tadi keluar air mata menahan sakit . 😢 . Oh ya lupa nak sebut tentang produk yang diambil sementara nak bantu badan pulih . Mula mula anaknya order  Kopi Ceo dan  Yungkien Twinpack sahaja..Klik utk maklumat  .   Katanya berasa bertenaga lepas minum kopi Ceo. Alhamdulillah . Sungguhpun saya tak jumpa sendiri , sekadar mendengar progress dari anak dan isterinya , sejuk perut bila dengar orang sakit lega walaupun sedikit .Tak lama lepas tu dia tokok dengan supporting products supaya proses pemuliharaan boleh berlaku dengan lebih berkesan dan laju .


 Jadi dia mula ambil

Dua tiga hari selepas dia upgrade dari segi tambah dose dan tambah produk diatas , subhanallah  dia whatsapp  dengan air-mata kesyukuran . Alhamdulillah .

Harini merupakan hari yang ke tiga pesakit dirumah . Sementar beliau pegi klinik setiap hari untuk dressing daging semaking tumbuh cantik dan merah , alhamdulillah . Produk terus maintain dulu sampai kesihatan beliau stabil dan lubang tadi dah sembuh .

Untuk maklumat lanjut mohon hubungui saya di 0123808960 ( Nina) . nina.malinda@gmail.com


Khamis, 3 November 2016

10 hrs ·
#CEO_CAFE
Dihasilkan daripada biji kopi yang bergred tinggi
Ditambah #Yung_Kien_Ganoderma menggabungkan rasa pahit Lingzhi dengan kopi untuk menghasilkan rasa yang istimewa.
Menggunakan krim bukan tenusu berlemak rendah yang diekstrak daripada minyak kelapa (bersifat tumbuh-tumbuhan)
Tidak mengandungi trans-asid lemak.
Tidak mengandungi bahan pewangi dan pengawet.
Rasanya enak dan harum.
Tiada gula.

Pengaruh #Caffeine kepada tubuh:-
👦 Meningkatkan tahap emosi
👦 Menjelaskan pemikiran
👦 Menjadikan tubuh dan minda lebih cerdas
👦 Menghilangkan keletihan dan rasa mengantuk
👦 Mempergiatkan peredaran darah dan suhu badan
👦 Melonggarkan otot licin dalam pembuluh
darah dan mengembangkan salur darah
👦 Meredakan sakit kepala/ migraine
#CEO_CAFE KELUARAN SHUANG HOR ADALAH DI SAHKAN HALAL OLEH JAKIM...
Kebaikan #CEO_CAFE
🌿 Merangsang dan menyegarkan minda.
🌿 Menguatkan daya fikir dan menenangkan fikiran
🌿 Memberi kesan psikologi yang positif
🌿 Menghilangkan keletihan
🌿 Menguatkan daya jantung dan melancarkan peredaran darah
🌿 Mempergiat metabolisme
🌿 Menyegarkan fisikal dan mental
🌿 Melegakan otot dan menguatkan tulang
🌿 Menjadikan otot lebih anjal dan memudahkan pergerakan otot2
🌿 Membantu pencernaan.
🌿 Mempergiatkan geliang-geliut saluran usus 🌿 Mencegah gastroptosia, membakar lemak dan fungsi “degreasing”.
🌿 Melancarkan pembuangan air kencing
🌿 Mempergiat fungsi buah pinggang
🌿 Meningkatkan kuantiti air kencing
🌿 Membantu penyingkiran ion sodium berlebihan.
🌿 Mengelakkan kembung dan oedema
🌿 Caffeine akan keluar dari tubuh dalam masa lebih kurang 2 jam melalui air kencing .
Mariana Atan
(0192556043) via whatsapp atau sms

Sabtu, 15 Oktober 2016

PENGGUNAAN GANODERMA DALAM IMUNITI

Ahad 16/10/16
Muharram 15 1438H      8.07am



    80 - 90% penyakit adalah berkait dengan sistem imun . Peranan ganoderma dalam menguatkan sistem imun dan kesanya keatas sel-sel darah putih dan sel-sel imun yang lain harus ditekankan kerana sel-sel tersebut merupakan komponen asas didalam kerangka sistem imun . Ganoderma berupaya membert impak positif keatas sel-sel  hatta keatas dasar sistem biokimia yang sofistikated tersebut .

    Patogen ( bakteria , viras , mikrob dan sel kanser ) berubah ubah  lama kelamaan semakin canggih . Makanya patogen yang kita hadapi harini ada kemungkinanya berebeza dengan semalam hatta yang esok . Ubat hospital tidak respon secara holistik ( keseluruhan ) kepada setiap gejala yang tercipta oleh suasana kompleks kehidupan kita zaman kini . Justeru itu kaedah yang tepat ialah  bergantung-harap kepada sistem imun badan yang berfungsi sebagai sistem pertahanan-diri . Contohnya ketika SARS melanda dulu tiada ubat yang dapat diguna untuk menghalang viras tersebut pada waktu itu , melainkan dengan memberi rawatan sokongan ( termasuk nutrisi yang cukup , tenaga dan rehat) sementara pesakit tunggu-harap agar sistem imun mereka berjaya membela diri mereka dan melawan patogen yang terlibat . Akhirnya mereka akan pulih apabila sistem imun menang melawan musuh tadi . Disini respon sistem imun pesakit merupakan faktor-asas yang mementukan samada dia berjaya atau tidak .

    Terdapat banyak kajian saintifik mengenai penggunaan ganoderma untuk sistem imun , dan juga dalam mengawal  ketumbuhan kanser . Hasil kajian tersebut menunjukkan yang pertumbuhan sel kanser boleh dibanteras dengan pengukohan imuniti ataupin dengan memancung laluan-laluan enzim dan protease . Ada juga laporan yang menunjukkan kesan cytotoxity atau apoptosis keatas  sel kanser bila ganoderma diguna . Pencapaian dalam pengawalan sel sel kanser telah di terima luas oleh bidang perubatan . Tambahan lagi , pada tahun 1997 seorang yang pakar didalam ganoderma ( beliau meruopakan Dekan Institut Perubatan Natural di  Toyoma Medical and Pharmeceutical University telah membentang satu kajian yang membuktikan ganoderma dapat halang HIV-1 protease , menghapuskan aktiviti viras tersebut , mencegah pembiakkanya dan seterusnya buat viras tu tak aktif  ( kajian di terbitkan pada 1998). Kajian keatas keberkesanan ganoderma pada imuniti bukan sekadar bermotif untuk pemyelidikkan , namun ia juga memberi faedah klinikal kepada pesakit pesakit . Testimoni testimoni mereka telah di terbitkan didalam professional journal of the Microbiological Research Foundation dibawah tajuk ' Healthy Ganoderma' .



   
Sehingga hari ini , kajian ganoderma ditumpukan lebih kepada sistem imun manusia . Ganoderma terbukti memberi kesan impak yang positif keatas sistem imun manusia. 



Di petik dari buku GANODERMA - The Ultimate Herbal Medicine ( ms 63-64)


Add caption