Siapa Saya .

Foto saya

Hi. My name is Nina. I work from home ,doing MLM in health-foods . This is secondary to my main mission , which is to make people understand the wonderful role of the human body in sustaining health.

Sabtu, 24 September 2016

Rabu, 7 September 2016

AKTIVITI SEMALAM : TINDAKKAN SUSULAN

Bismillah .

3.04am Rabu 9/8/2016

FIBROID
Terngiang2 suara dan hilai ketawa dua pensyarah wanita yang saya baru kunjungi di tempat kerja mereka , dua hari lepas . Siapa mereka berdua ni .... Seorang ex-cancer patient yang saya pernah berkenal-ringkas disebuah kenduri kawin dua tahun yang lalu kini menjemput saya untuk cerita cerita mengenai kesihatan kepada rakan kerjanya setelah dia sendiri seronok dengan keadaanya yang baru kot .  Wow , memang jelas perubahan pada dirinya . Masa jumpa dulu orangnya lemah dan bersuara perlahan dan cakap dengan nada yang agak slow . Kini dia ceria , jovial dan berbual dengan penuh semangat dan excited ......sentiasa senyum , sentiasa buat lawak dan aktif pergerakkanya . Subhanallah , The Power Of Good Health .......boleh pengaruhi karakter seseorang .

Selama2 ni tak pernah jumpa personally selain dari jumpa 1st time dulu ....pakai whatsapp whatsapp jer . Maklumlah dunia sekarang . Sayangnya banyak details akan terlepas pandang sebenarnya bila kita pakai servis guna online semata2 . Of course. Puan ni begitu teruja bila cerita balik apa yang dilalui selama penggunaan produk2 Shuanghor .Saya sendiri rasa wowwww , amazing !. :). 


Seusai pertemuan kita 1st time dua tahun lalu , dia terus makan Jiahor Lingzhi dos rendah , vertigo reactionya turun darah dalam jumlah yang banyak . Dia berhenti makan lingzhi mebe pasal takut juga tengok darah yang mencurah keluar .* Bila berhenti lingzhi darah pun berhenti . Masa tu dia ada fibroid dan sedang menunggu appointment utk bedah sebab rasa sakit sangat. Puan ni berhenti lingzhi seketika , dan teruskan Kopi CEO pasal sedap agaknya . :) . Then she masuk wad untuk appointment pembedahanya . Masa dalam wad sebelum bedah lagi , dia rasa macam nak terkencing sangat . Tu her shock yang keluar ialah se biji 'bola' sebesar saiz bola takraw berwarna biru gelap bercampur dengan lendir darah yang berbau sangat busuk . Selepas kejadian yang menarik tu , pembedahan pembuangan fibroid diteruskan dimana kesemua peranakkan di buang . :( .  Semua selamat , akan tetapi pasukan pakar bedah terjumpa seketul tumour di pangkal rahimnya ......cancerous stage 1. Buang sekali dan seterusnya di follow up dengan appointment untuk rawatan radiotheraphy ( sekian belas kali juga ). Servis personally tak pernah buat , sekadar tanya khabar daripada adiknya . Dengar dengar yang beliau rasa bertenaga daripada dulu ....kalau dulu tak larat kelek anak buahnya( berumur setahun ) sekarang dah boleh . Tak lama lepas tu beliau mula makan Yungkien Ganoderma , Lactoberry .

 
Dari perbualan kelmarin barulah tau kisahnya melalui reaksi vertigo - pada peringkat permulaan , puan ni mengalami gatal2 mengerenyam pada kedua2 kepala lututnya dan kemudian di kedua2 pehanya. * Bila dia berhenti makan lingzhi gatal2 pun akan hilang.  Lepas tu dia upgrade dari Jiahor Lingzhi ke Yungkien Ganoderma , tulang peha terasa sakit dan sendi2 dijari bengkak dan sakit . Masa saya jumpa dia semalam semua simtom2 tindakbalas dah takde cuma gatal2 pada kelopak mata .


Lagi satu pemerhatian olehnya ialah sebelum2 ni dia kerap terlepas sikit sikit kencing tak kira masa duduk ke berdiri ke berjalan ke apa2 pun. Sehingga terpaksa pakai pad setiap hari . Sekarang dah takde masaalah ni lagi . Alhamdulillah .

Rabu, 17 Ogos 2016

VISITING THE SICK :

THE PROPHETS GUIDANCE ON TREATING  THE SICK BY ENCOURAGING THEM AND STRENGTHENING THEIR RESOLVE


Ibn Majah narrated tha Abu Sai'd Al-Khudri R.A said,The Messenger of Allah S.A.W said :


"When you visit a sick person ,say good words to him ,for the sake of Allah for although that does not prevent any harm,it still brings relief o the patient's heart" Al-Tirmidhi also narrated the Hadith

This Hadith contains one of the most honorable remedies , that is, relieving the anxiety of the sick with some good words that will enhance his resolve and strength.In this case,the inner energy wold be elevated and would help the body against the disease,which is the best doctor could wish for.
Relieving the anxiety of the sick person and bringing relief to his heart has a surprisingly good effect in curing the body and lessening the effects of an ailment.it will also bring strength to the heart and he soul of the sick person,further encouraging the body to fight the disease.People have witnessed the sick feel refreshed and energized in the company of those they like and respect when they visit them.This is one of the benefits gained from visiting the sick,which carries four types of benefits : for the sick person,the visitor,the sick person's family and he general public.
We mentioned before that the Prophet S.A.W used to ask the sick about what they complain from and how they felt.He would also ask them about what they had a taste for and would place his hand on the forehead,or even on the chest,asking Allah to bring about whatever benefits them in their condition.Sometimes,the Prophet S.A.W would perform ablution and then pour the water he used on the sick person.Sometimes ,the Prophet S.A.W would say to the sick person:

"it is alright .You will be purified(cured) ,Allah willing'
This indeed ,is the kindest way to treat the sick when visiting them.

ETIQUETTE OF VISITING THE SICK ; JILL BOLTE from her book " STROKE OF INSIGHT"

WHAT TO DO /SAY ....HOW TO BEHAVE WHEN VISITING A 'COMA' PATIENT ( for that matter, any other ailing being)

The notes below is written by Jill Bolte who went into comma from a massive brain haemorrhage.                    

FORTY THINGS I NEEDED THE MOST   

  • I am not stupid.I am wounded. Please RESPECT me.
  • Come close,speak SLOWLY,and enunciate CLEARLY
  • REPEAT yourself-assume I know nothing,and start from the beginning, OVER and OVER
  • Be as PATIENT with me the 29th time you teach me something, as you were the first
  • Approach me with an OPEN HEART and SLOW YOUR ENERGY DOWN.Take your time.
  • Be aware of what your BODY LANGUAGE and FACIAL EXPRESSIONS are communicating to me.
  • Make EYE CONTACT with me.I am in here.Come FIND ME. Encourage me.
  • Please DON'T RAISE YOUR VOICE.
  • Touch me appropriately and CONNECT with me.
  • Honour the HEALING POWER OF SLEEP.
  • Protect my energy.NO talk radio,TV or nervous visitors.!Keep visitation BRIEF(5 minutes)
  • STIMULATE my brain when i have energy to learn something new,BUT know that a small amount may wear me out quickly.
  • Use age appropriate(toddler)educational toys and books to teach me.
  • Intoduce me to the world KINESTHETICALLY.Let me feel everything.I am an INFANT again'
  • Teach me with monkey-see,monkey do behaviour.
  • Trust what i'm trying-just not with your skill level or on your schedule.
  • Ask me multiple choice questions. AVOID yes/no questions.
  • ASK me questions with specific answers .Allow me time to hunt  for answers.
  • Do not asses my cognitive ability by how fast i can think.
  • Handle me gently as you would handle a NEWBORN.
  • Speak to me DIRECTLY. Not about me to others.
  • CHEER me on.Expect to recover ,completely,even it takes 20 years!
  • Trust that my brain can continue to learn.
  • Break all actions down to smaller steps of actions.
  • Look for what obstacles prevent me  from succeeding on a task.
  • Clarify for me what the next level or step is so i know what i am working toward.
  • Remember that i have to be proficient at one level of function before i can move on to the next level.
  • Celebrate all of my life little successes.They inspire me.
  • Please don't finish my sentences for me or fill in words i can't find.i need to work my brain.
  • If i can't find an old file,make it a point to create a new one.
  • i may want you to think i understand  more than i really do.
  • Focus on what I CAN DO rather than bemoan what i cannot do.
  • Introduce me to my old life.Don't assume that because i cannot play like i used to play that i wont continue  to enjoy music or an instrument,etc.
  • Remember that in the absence  of some functions ,i have gained other abilities.
  • keep me familiar with my family,friends ,and loving support.Build collage wall of cards and photos that i can see.Label them so i can review them.
  • Call in the troops! Create a HEALING TEAM  for me.Send word out to everyone so hey can send me love.Keep them abreast of my condition and ask them to do specific things to support me-like visualize me being able to swallow with ease or rocking my body up into a sitting position.
  • LOVE me for who i am today.Don't hold me to being the person i was before . i have a different brain now .
  • Show me old video footage of me doing things to remind me about how i spoke ,walked,an gestured.
  • Remember that my medications probably make me feel tired ,as well as mask my ability to know what it feels like to be me.