Selasa, 3 Januari 2017

TINDAKKAN SUSULAN ( Day 3 )

Selasa 3hb. Januari 2017 7.47pm


Ada beberapa group orang yang harus di-followup -  bukan setakat prospek yang baru kita nak mula 'ngorat ngorat', akan tetapi termasuk juga yang nak mula berjinak dengan produk / bisnes kita dan juga yang dah lama jadi consumer tegar . Tak ketinggalan ialah individu individu yang tunjuk minat berbisnes mahupun comitted leaders . Tindakkan susulan ialah satu aktiviti ' on-going' , maka tu ia tergulung didalam 7-daily-habits yang wajib didalam shuanghor.

Pagini saya hubungi prospek terbaru yang mana saya tak pernah jumpa . Dia temui saya bulan lepas melalui blog saya dan kini telah pun mula consume dan repeat order , setakat ni dah ambil kopi CEO 3 kotak dan sebotol jiahor Lingzhi. Biasalah ada orang yang tak berapa nak cerita apa sebabnya yang sebenar mereka nak beli produk terutama sekali memang tak pernah kenal . Nak add dalam whatsapp group dia tak setuju , nak ajak masuk ahli pun dia kata nanti dulu , nak buat appointment OPP supaya boleh kita beri keterangan lanjut , katanya dia dah tahu tentang produk kita! So sebenarnya masih tertanya tanya .😅...

Untuk kes macamni :
  1. saya selitkan senaskah buku ringkas mengenai ganoderma ( rm1 sahaja) didalam barang barang dipesan tadi 
  2. Mana-mana info yang saya share di whatsapp group  , saya share pada nombor contactnya juga. Agak pasif taktik ni , takpe nampak dia suka bila saya buat macamni . Dia bagi 👍👌 .
  3. Selitkan juga namekad supaya dia kenali serba sedikit diri kita ; pada namekad ada info : fbpage , IG , website  dll...
  4. Bagi sampel produk yang dia tak pernah order  contohnya dua uncang Teh Luchun




Isnin, 2 Januari 2017

TINDAKKAN SUSULAN ( Day 2)

2hb. Januari 2017 ......7.39pm

Bismillah .

Seperti tugasan2 harian yang lain didalam menjalankan bisnes Shuanghor , tindakkan susulan ( follow-up) akan jadi mudah jika di amalkan setiap hari . Mula mula rasa berat pun ada , malas pun ada , malu pun ada , kekok pun ada........macam macamlah alasan akan muncul . Biasalah tu niat yang baik sentiasa akan didatangi berbagai bentuk kekangan . Just keep on doing it setiap hari .....alah bisa tegal biasa.




Sama macam nak belajar naik basikal . Mula mula dulu sikit punya susah nak figure out macamana naik gerakkan alat ni  .....nak balancekan bukanya senang , nak kayuh kaki kanan berbalas kaki kiri sambil maintain imbang badan , tersungkur banyak kali lah jugak . Dah jatuh bangun semula , tersungkur cuba lagi .....tak give up punya pasal akhirnya berjaya atasi the challenge tersebut dan jadi mudah lepas tu , dah tak payah pikir macaman nak lakukanya. Just tunggangggg .....

Harini buat follow-up semasa di perjumpaan bulanan keluarga kami . Asalnya family-meeting ni diadakan untuk kami adik-beradik  8 orang get together dengan abah dan cucu-cicit dengan beragenda rawak . Ha ha. The bottom line is our beloved abah nak kita maintain istiqomah berjumpa berplatform ' meeting' walhal we end up bertepuk tampar , gelak gelak dan makan makan potluck . Yang best tu , sejak meeting di mulakan dua tahun yang lalu , semakin bertambah pulak order untuk produk terutama sekali kopi CEO. Suprise suprise ada bau leaders in the air . Sekadar simple soft sharing yang tak pernah kenal penat . So ingat ye teruskan sharing dan teruskan follow-up. Tak rugu apa pun , bahkan menguntungkan .

Ahad, 1 Januari 2017

TINDAKKAN SUSULAN ( Day 1)

1/1/17

Isnin .

Bismillah .

Semenjak dah kenal dengan facebook dan whatsapp aktiviti bisnes pakai ambil ringkas jer kan . Dengan beralasan car-less lagi , 7-Daily-Habits kesemuanya tanggung beres sekadar dilaptop . Hatta orang sakit , orang kawen termasuklah kematian sekalipun pakai wish wish online je. Ni sebenarnya marah diri sendiri . 😩 .

So sempena tahun baru , maklumlah sibuk dengan azam baru .....harini I decided to mula follow-up ( tindakkan susulan) secara person-to-person . Alhamdulillah Kak Yah ( 77 tahun) ada order 10 kotak CEO-Cafe semalam . Kebetulan pula  I ada urusan en-route Taman Melati dimana Kak Yah tinggal , so masuklah walaupun seketika . Alhamdulillah rasa puas hati dapat salam dan laga pipi . 😍 .

Mengikut Dr. Rubino didalam bukunya " Ultimate MLM Tips" , tindakkan susulan diibaratkan seperti 'gold-mine' didalam indastri MLM. Kata beliau tanpa tindakkan susulan takde maknanya pandai buat presentation yg awesome sekalipun !...... tanpa tindakkan susulan takde maknanya produk yg terbukti terbaik berkesanya , tanpa tindakkan susulan takde maknanya syarikat yang stabil dan marketing plan yang menguntungkan seklaipun ........

So please ingat :

  1. Please buat follow-up 
  2.  Mahiri skill follow-up ya ....asah skill follow-up anda

     

Sabtu, 3 Disember 2016

TESTIMONI DARI SIVA

Bismillah .
4hb Disember 2016 Ahad 9.01 am
4 Rabiul Awwal 1438H

Pagi ni Siva share testimoni tentang dirinya lagi. Terimakasih ye Sivakumar Silva... "Selamat pagi, salam sejahtera kepada madam Nina, dan semua warga SH🙏🏼 Saya Siva pada hari ini hendak share mengenai diri sendiri yang masih satu lagi share yang masih saya belum share dan hendak share pada hari ini, kerana akibat Resdung yang pada mulanya saya munkin tidak sedari sebelum ini, pada tahun 2012 kalau tak silap saya, saya menghadapi pendarahan keluar dari mulut saya apabila saya berludah terutama sewaktu awal pagi, dan kerap berlaku pada waktu malam, darah pekat keluar dari mulut saya tanpa berhenti. Saya dengan tidak sengaja menyangkakan kemungkinan diri saya telah diserang oleh kansel apabila menghadapi keadaan begini.... 😌😌 Saya pergi mendapatkan rawatan ke Hospital Kerajaan di JohorBahru pada masa itu, doktor mengambil x'ray pada bahagian kerongkong saya, dan mengesahkan saya dijankiti Tibi... 😔😔 Sebenarnya saya tidak berpuas hati dengan apa yang doktor bagitau itu kerana saya bukan penghisap rokok, dan saya rasa tidak munkin saya menghidapi Tibi, seperti yang doktor sahkan. saya ke specialist centre KPJ Johor untuk sekali lagi untuk membuat pemeriksaan supaya adakah yang diri saya, benar-benar sah ada Tibi.... Kepada semua warga SH saya disini berpendapat, bahawa adalah juga lebih baik jika kita buat pemeriksaan di dua, tiga tempat supaya kita yang disahkan dihidapi penyakit serious melakukan pemeriksaan jugak untuk memastikan bahawa adakah benar apa yang telah disahkan pada diri kita, sebenarnya apa yang berlaku pada diri saya yang terjadi pendarahan pada mulut saya adalah kerana Resdung, setelah diperiksa oleh Doktor Specialist memberitahu bahawa didalam ruang rongga hidung saya ada ketumbuhan isi, dimana keadaan ini menyebabkan darah keluar ke mulut, saya diberi masa oleh doktor untuk melakukan pembedahan yang memerlukan belanjawan sebanyak RM5000 saya pada masa itu hanya satu sahaja pemikiran saya bahawa saya banyak mendengar kebaikan dari product kita SH yang boleh membantu untuk semua jenis masalah begini saya mula mengambil lingzi, polen, protin dan saya jugak mengamalkan Greenzi disapu pada bahagian dalam rongga hidung saya setiap malam sebelum tidur dan keseluruhan muka, upline saya pada masa itu encik Nor Azam dari pasir gudang banyak membantu saya dengan nasihat dan beri keyakinan sehingga saya pulih dan sehingga ke hari ini saya masih mengamalkan product SH dari ceo coffee, Lactoberry, Nutrihealth dan Greenzi setiap masa, semasa saya ada pendarahan pada mulut kerana ketumbuhan akibat Resdung, saya mengambil 10 lingzi dan 20 polen pada permulaan dan bertambah -tambah dos saya ke 20dan seterusnya sehingga saya pulih dengan sempurna, Amat berbangga dan bersyukur dengan product SH kita, marilah kita sama-sama mengamalkan product kita sepanjang hidup kita😘

Khamis, 24 November 2016

TESTIMONI PUNGGUNG BERLUBANG

Jumaat 11/25/2016 2.05 am .


Bismillah .

Assalamualaikumn dear Health-Lovers 🌹,

Dah setengah tahun saya tak update disini . Harini nak share pasal an amazing testimony . Pesakit ni bukan baru kenal . Malah ada lebih dari sepuluh tahun kot , tapi bukan kenal personally . Dia merupakan ayah kepada seorang downline / pengguna setia sekian lama . Malah pernah nampak abang ni ( berumur 64 tahun) beberapa kali sahaja , masa saya bertemu anaknya tadi . Seingat saya , beliau seorang yang sentiasa  bergerak aktif dalam menjalan kehidupan harianya - rajin bertanam , berkemas rumah dan ada juga ternampak beliau main bola dipadang depan rumahnya. Bebas dari penyakit , seperti isteri dan tiga orang anaknya yang berumur lingkungan late 20's - 30an . Agak pelik bila dapat tahu beliau warded di hospital Kajang baru ni.


Ceritanya ......

Selama ni Abang ni sekali sekala akan dapat bisul , lupa nak tanya dibahagian mana badan . Anyway dua bulan lepas sebiji  bisul tumbuh dipunggung kananya . Seperti biasa dia buat tak tahu je lah , expecting bende tu akan hilang / pecah sendiri . Masaalahnya bisul ni takde mata pulak . Kalau ada matanya senang je.....lama lama akan pecah ikut situ kan . Tunggu punya tunggu bisul tu jadi besar mengening sehingga tuan badan dah tak tahan menanggung sakitnya . Akhirnya beliau dibawa ke hospital dimana doltor buat pembedahn sikit . Sementara disana didapati beliau diabetik dan paras gula dalam darahnya mencemaskan ......tak tahu sejak bila kencing manis dah wujud , sebab beliau mati mati ingat kesihatanya okay sangat . Nak jadikan cerita , bila doktor bedah mula mengorek tempat yang terlibat tadi , didapati terlalu besar kawasan yang terlibat .......kata anaknya lubang tu besar macam mangkuk yang dalam . Terlalu besar dan dah merebak ketulang sehingga tidak boleh buat satu kali bedah , ketika itu doktor kata mungkin perlu buat lagi sekali lagi untuk habiskan kerja mengorek tadi dan lagi satu kali pembedahan untuk menampal lubang tu mengguna daging peha pulak. Dengar pun ngeri ....bayangkan apa risikonya bila peha pesakit kencing manis dikorek kelak .

Dengar cerita dari isiterinya setiap kali di cuci dan divakuum abang tadi keluar air mata menahan sakit . 😢 . Oh ya lupa nak sebut tentang produk yang diambil sementara nak bantu badan pulih . Mula mula anaknya order  Kopi Ceo dan  Yungkien Twinpack sahaja..Klik utk maklumat  .   Katanya berasa bertenaga lepas minum kopi Ceo. Alhamdulillah . Sungguhpun saya tak jumpa sendiri , sekadar mendengar progress dari anak dan isterinya , sejuk perut bila dengar orang sakit lega walaupun sedikit .Tak lama lepas tu dia tokok dengan supporting products supaya proses pemuliharaan boleh berlaku dengan lebih berkesan dan laju .


 Jadi dia mula ambil

Dua tiga hari selepas dia upgrade dari segi tambah dose dan tambah produk diatas , subhanallah  dia whatsapp  dengan air-mata kesyukuran . Alhamdulillah .

Harini merupakan hari yang ke tiga pesakit dirumah . Sementar beliau pegi klinik setiap hari untuk dressing daging semaking tumbuh cantik dan merah , alhamdulillah . Produk terus maintain dulu sampai kesihatan beliau stabil dan lubang tadi dah sembuh .

Untuk maklumat lanjut mohon hubungui saya di 0123808960 ( Nina) . nina.malinda@gmail.com